Tandpleje

Tandpleje af heste

Vi anbefaler at få din hests tænder kontrolleret jævnligt. Dette kan typisk gøres rutinemæssigt ved den årlige vaccination, eller på indikation.

Selv helt unge heste kan have tandproblemer (f.eks. tandkapper, se billedet til højre), og ikke alle heste viser symptomer på disse problemer.

Symptomer kan f.eks. være problemer ved ridningen, at hesten taber foder ud af munden når den æder, at hesten taber sig, eller viser andre tegn på smerter fra mundhulen.

Hvordan foregår en tandraspning?

Hesten får en beroligende indsprøjtning, og når den er faldet til ro, indsættes en mundspærre, så hestens mund kan åbnes helt, og man kan komme til at se ind i mundhulen, undersøge de bagerste kindtænder, inspicere kinderne og tungen for sår osv.

Med en elektrisk tandrasp raspes tandspidser, ramper, kroge mv. samt korrigeres evt forkerte tandstillinger (bølgebid, trappebid mv.) Eventuelle ulvetænder kan fjernes.
Med denne metode sikres, at hele mundhulen er undersøgt og eventuelle problemer behandlet.

Dit dyr i trygge hænder

En tryg sundhedsplan til din bedste ven

VetPlan er en sundhedsplan for dit dyr. Det er en abonnementsordning, så du kan abonnere på forebyggende pleje og sundhed. I en VetPlan får dit dyr adgang til ydelser som fx sundhedsundersøgelser, tandtjek, vaccination og store rabatter på foder. 

En løbende kontrol betyder, at eventuelle sygdomme og tandproblemer bliver opdaget i god tid. Det er til stor gavn for dit dyrs sundhed og kan i sidste ende spare dig for mange uforudsete udgifter.

▶▶▶ Kontakt os om en VetPlan®