Vaccination af hunde

Vaccination af hunde

Hunde bør som minimum vaccineres mod hundesyge, smitsom leverbetændelse og parvovirus. Dette er de såkaldte kernevacciner. Desuden anbefaler vi at vaccinere mod leptospirose og kennelhoste.

Vaccination af hvalpe

En hvalp bør basisvaccineres mindst 3 gange:

Ved 8 ugers alderen

Ved 12 ugers alderen

Et år efter 2. basisvaccination - når hunden er 1 år og 3 mdr. ca.

Det kan godt være aktuelt at vaccinere ved 16 ugers alderen også, men i de fleste tilfælde er det nok med 2. vaccination ved ca. 12 ugers alderen.

Hvor tit skal den voksne hund vaccineres?

Når hvalpen/unghunden har fået sine 3  basisvaccinationer bør den vaccineres hvert 3. år mod hundesyge, leverbetændelse og parvovirus. Vaccination mod leptospirose og kennelhoste bør foretages hvert år.

Når din hund kommer ind til sin årlige sundhedsundersøgelse vil vi vurdere hvilke vacciner, der er aktuelle for din hund.

Den årlige sundhedsundersøgelse er vigtig - her opdager dyrlægen ofte problemer, som ejeren ikke altid har været opmærksom på - vi ved hvad vi skal kigge efter og vi har en tjekliste vi går igennem, så der ikke bliver glemt noget. 

Eksempler på, hvad der kan opdages under et sundhedscheck er: hjerteproblemer, dårlige tænder, brok, hudlidelser, øjenlidelser, haltheder mv.

Desuden er der her mulighed for at vurdere hundens vægt og snakke om fodring. Overvægt er et meget hyppigt problem hos danske familiedyr.

 

Dit dyr i trygge hænder

En tryg sundhedsplan til din bedste ven

VetPlan er en sundhedsplan for dit dyr. Det er en abonnementsordning, så du kan abonnere på forebyggende pleje og sundhed. I en VetPlan får dit dyr adgang til ydelser som fx sundhedsundersøgelser, tandtjek, vaccination og store rabatter på foder. 

En løbende kontrol betyder, at eventuelle sygdomme og tandproblemer bliver opdaget i god tid. Det er til stor gavn for dit dyrs sundhed og kan i sidste ende spare dig for mange uforudsete udgifter.

▶▶▶ Kontakt os om en VetPlan®